Nezodpovedný vodič spôsobil nehodu a ušiel

20.11.2009 Celý región

Dnes 20. 11. 2009 ráno o 06. 00 hod. došlo na ceste v obci Soľ, okr. Vranov n/T, k dopravnej nehode medzi motorovým vozidlom doposiaľ nezistenej značky ani evidenčného čísla, ktoré viedol neznámy vodič a osobným autom zn. ...
Doposiaľ neznámy vodič na vozidle, po ktorom pátrame jazdil v smere od Vranova n/T na Prešov a pri prejazde obce Soľ za doposiaľ presne nezistených príčin ľavou stranou vozidla narazil do ľavej strany oproti idúceho Daewa Lanos jazdiaceho od Prešova na Vranov n/T.
Po zrážke neznámy vodič nezastavil, neposkytol pomoc a odišiel preč. Pri tejto nehode utrpel vodič Daewa podľa vyjadrenia ošetrujúceho lekára ťažké zranenie s bližšie neurčenou dobou liečenia, pričom jeho stav zhodnotil ako veľmi vážny.
Ťažko zranený vodič bol hospitalizovaný v nemocnici na oddelení ARO, kde mu bola odobratá vzorka krvi za účelom zistenia alebo vylúčenia prítomnosti alkoholu. Na poškodenom Daewe vznikla škoda cca. 2.500. -€.
Ohliadky miesta dopravnej nehody sa zúčastnil i znalec z odboru cestnej dopravy.
Polícia na mieste nehody zaistila niekoľko vecných stôp, na základe ktorých predpokladá, že ide o nákladné motorové vozidlo.
Uvedenú nehodu vyšetrujú vranovskí dopravní policajti , ktorí začali trestné stíhanie vo veci prečinu „Ublíženia na zdraví“ v jednočinnom súbehu s prečinom „Neposkytnutia pomoci“
Touto cesto občanov o spoluprácu a pomoc pri pátraní po neznámom vozidle alebo jazdnej súprave. Pravdepodobne ide o menší valník s plachtou alebo bez plachty, červenej farby, ktoré má poškodený ľavý bok, Na vozidle by mali byť stopy po zrážke s osobným motorovým vozidlom modrej farby – tzv. oterové stopy.
Akékoľvek informácie , ktoré by mohli pomôcť vypátrať vozidlo, či nezodpovedného vodiča môžu občania oznámiť na ktoromkoľvek policajnom útvare alebo na známom tel. čísle 158.
 

Vyberte región